Kromoterapija

 • Prateći trendove i tisućljetne metode uređenju prostora za relaksaciju u privatnim kabinama pristupili smo vođeni načelom kromoterapije tj. drevne terapije bojama koje sežu još u doba starog Egipta. Kromoterapija se temelji na upotrebi boja tj. na reakcijama koje boje izazivaju u našem tijelu.

  Boja i tonovi svjetlosti koji zrače na određeni dio tijela prenose energetske vibracije te vraćaju tijelo u ravnotežu.

  Znanstveno je dokazano da terapija bojama može donijeti blagodat za neku od tjelesnih ili mentalnih slabosti. Tako, primjerice ciljano određenom bojom, već i samim gledanjem u istu možemo poboljšati stanje stresa i depresije, utjecati na poboljšanje imunološkog sustava pa čak i ublažiti lokalizirane grčeve i bolove.

  Za svaku boljku potrebno je „uroniti“ u pojedinu boju ili više njih.

  Tako CRVENA potiče tjelesnu i intelektualnu aktivnost, euforična je, poboljšava cirkulaciju i proizvodnju crvenih krvnih stanica i antibakterijska je.

  PLAVA smiruje i opušta, uklanja glavobolju, snižava krvni tlak, antiseptik je i ublažava bol.

  ŽUTA potiče intelekt i koncentraciju, jača imunološki sustav, djeluje na gušteraču i pročišćava.

  ZELENA ublažava nesanicu, glavobolju, želučane i crijevne probleme, poput crvene ima antibakterijska svojstva  i djeluje u slučajevima nervozne iscrpljenosti.

  LJUBIČASTA / MAGENTA pak opušta, potiče koncentraciju i meditaciju, bori se protiv bolova i umora te djeluje na slezenu.

  Nakon sauniranja svakako odaberi svoju boju, opusti se u privatnosti kabine pa ponesi sa sobom samo dobre vibracije kojima ćeš se napuniti u Sauni Centar.